Ağustos 4, 2023
4 Dakika

Sisteme Bağlı Bir Aygıt Çalışmıyor Hatası Nasıl Giderilir?

blog content image

“Sisteme bağlı bir cihaz çalışmıyor" hatası, bilgisayarınızın başka bir cihazla düzgün iletişim kuramadığını ve veri aktaramadığını belirten bir mesajdır. Bu hatanın çeşitli nedenleri olabilir; cihaz yanlış bağlanmış olabilir, sürücüler uyumsuz olabilir, USB bağlantı noktası sorunlu olabilir veya başka bir USB aygıtı veri aktarımını engelleyebilir. Birçok kullanıcı, akıllı telefonlarından, kameralarından, tabletlerinden veya USB belleklerinden veri veya medya aktarırken sisteme bağlı bir aygıt çalışmıyor hatası ile karşılaşabilir.

Sisteme Bağlı Bir Aygıt Çalışmıyor Hatası Nedir?

Bu hata, bilgisayarınız ile USB bellek arasındaki bağlantının uygun olmamasından kaynaklanabilir. Bağlayıcının doğru bir şekilde bağlanmamış olması veya kullandığınız kablonun bozuk olması soruna neden olabilir. Sorunu çözmek için cihazı yeniden bağlamayı deneyebilir ve eğer bir kablo kullanıyorsanız, kablonun sağlam olduğundan ve veri aktarımını destekleyebilecek nitelikte olduğundan emin olmalısınız. Başka bir kablo kullanmayı deneyerek veya cihazı başka bir USB portuna takarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

Sisteme Bağlı Bir Aygıt Çalışmıyor Hatası Nedir?
Sisteme Bağlı Bir Aygıt Çalışmıyor Hatası Nedir?

Bilgisayarınıza bağlı diğer USB aygıtlarınız varsa, hepsini çıkarın. Örneğin, bir kullanıcı kumanda çubuğu bağlantısını kesip diğer aygıtları çıkardıktan sonra sorun otomatik olarak düzeldi ve veri aktarımı başarıyla gerçekleşti. Bu nedenle, bu ana sorun giderme adımını uygulamadan önce tüm olasılıkları deneyin. Çoğu durumda, bilgisayarı yeniden başlatmak, sorunu çözen basit ve etkili bir adımdır. Bazı modüllerin veya programların hatalı yapılandırmalarından sonra veya Windows Güncelleştirmeleri gibi belirli durumlarda bilgisayarın yeniden başlatılması gerekebilir. Bilgisayarınızı düzgün bir şekilde yeniden başlatın ve aygıtın bağlı olmadığından emin olun. Bilgisayar düzgün şekilde yeniden başlatıldıktan sonra, cihazınızı bağlayın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Sisteme Bağlı Bir Aygıt Çalışmıyor Hatası Çözüm Yolları

Ayrıca, bu hataya neden olan bazı bozuk dosyaların varlığı da mümkündür. Bu durumda, Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) ve DISM komutlarını çalıştırarak bu dosyaları düzeltebiliriz. Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC), kullanıcıların bilgisayarlarında bozuk dosyaları taramasına olanak sağlayan ve olası sorunların teşhisini yaparak Windows işletim sistemindeki bozuk dosyaları düzeltmek için kullanılan çok kullanışlı bir Microsoft Windows yardımcı programıdır. Bu araç, bilgisayarınızdaki hatalı dosyaları onarmanıza ve herhangi bir sorunun bozuk dosyalardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmenize yardımcı olur. Bu hata, bilgisayarınızın cihaz sürücülerinin güncel olmaması nedeniyle veri aktarımında zorluk çektiği durumlarda da ortaya çıkabilir. Bu durumda, cihaz sürücülerini güncellemenizi deneyerek sorunu çözebilir ve düzeltme işlemi için iki farklı yöntem kullanabilirsiniz: otomatik ve manuel.

Sisteme Bağlı Bir Aygıt Çalışmıyor Hatası Hakkında

Otomatik yöntemi seçtiğinizde, bilgisayarınıza en uygun ve güncel sürücüleri otomatik olarak bulmak ve yüklemek için Windows tarafından işlem gerçekleştirilir. Bu durumda sizin herhangi bir müdahale yapmanıza gerek yoktur ve işlem otomatik olarak tamamlanır. Eğer otomatik sürücü güncellemesi seçeneği mevcut değilse, cihaz üreticinizin resmi web sitesine giderek ilgili sürücüleri indirip, el ile güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu yöntemlere rağmen sorun yine de giderilemediyse ve bir parça arızasından şüpheleniliyorsa, Dparca üzerinden orijinal yedek parça alınarak problem çözülebilir.

Son Eklenenler

Son Eklenen Ürünler

460-BCMJ  -
₺1129.28
Anasayfa Siparişler Sepet Profil
Destek için bizimle iletişime geçebilirsiniz